неделя, 15 февруари 2015 г.

Бяла Гараш за сладка любов

 По случай вчерашният 14ти февруари реших да си направя един сладък експеримент и да приготвя торта Гараш с бял шоколад. Която беше идеален завършек на Свети Валентин и Трифон Зарезан :)
 Ето и моята рецепта,която е съчетание от няколко в интернет .
За блатовете  ми бяха нужни :
  • 9 бр. белтъци
  • 200 г захар
  • 220 г смлени орехи
  • 50 г брашно
  •  
  • Разбиват се белтъците,но не чак на сняг .Към тях се добавя захарта и се продължава да се разбива с миксера.Прибавят се орехите и се разбърква,а след това се добавя и брашното.
  • От готовата смес се пекат 4 блата в предварително загрята фурна на 200 градуса. 

 Оставяме блатовете да изстинат и през това време приготвяме крема:

500 мл сладкарска сметана
350 гр бял шоколад

Разбиваме сметаната ,а шоколада разтапяме на водна баня ,след което го добавяме към сметаната и доразбиваме крема.
 Идва ред на сглобяването на тортата .Блатовете се слепват с крема ,измазва се тортата отгоре и отстрани и се оставя в хладилника да престои няколко часа.
  Накрая се залива със 150 гр разтопен  бял шоколад с малко олио .В случая за декорация използвах бонбони "Рафаело" 

  И ето резултата,в края на вечерта всички се насладихме на страхотният й вкус.



1 коментар:

Miss Emerald каза...

Мммм, как хубаво изглеждаааа. Започнах силно да се облизвам.