Тортата беше покрита с фондан и богато украсена . Не само външният й вид беше впечатляващ,гостите с удоволствие изядоха парчетата си.
А ето и рецептата :
Блатовете бяха какаови и сочни . Използваните продукти за двуетажната торта са:
270 гр брашно
220 гр захар
180 гр кафява захар
90 гр какао
1 и 1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
3 яйца
200 мл гъст айран
100 мл. олио
200 мл горещо кафе
Сухите съставки-брашно,два вида захар , какао , сода, бакпулвер , сол се смесват в голяма купа. Яйцата се разбиват и към тях добавят айрана и олиото, и се разбъркват. Получената смес се добавя към сухата и заедно се разбъркват добре. Накрая се добавя горещото кафе и се бърка до получаването на хомогенна смес. Аз пекох всеки блат по отделно,в тава покрита с хартия за печене и намазана с олио , в предварително загрята фурна на 180 градуса. Така направих 3 големи блата и 3 по-малки за втория етаж.
Крема беше бял сметанов.
500гр сладкарска сметана
1 кофичка заквасена сметана
1/2 ч.ч. пудра захар
2 бр бял шоколад
1 пакетче желатин
Разбих заквасената сметана малко с пудрата захар и после смесих с разбитата сладкарска. На водна баня разтопих шоколадите и с бъркане добавих към сметановата смес. Накрая добавих и предварително накиснатият желатин,а после стопен на водна баня,за да стои крема стегнат.
При сглобяването на тортата между блатовете ,върху крема нареждах и нарязан банан.
Сухите съставки-брашно,два вида захар , какао , сода, бакпулвер , сол се смесват в голяма купа. Яйцата се разбиват и към тях добавят айрана и олиото, и се разбъркват. Получената смес се добавя към сухата и заедно се разбъркват добре. Накрая се добавя горещото кафе и се бърка до получаването на хомогенна смес. Аз пекох всеки блат по отделно,в тава покрита с хартия за печене и намазана с олио , в предварително загрята фурна на 180 градуса. Така направих 3 големи блата и 3 по-малки за втория етаж.
Крема беше бял сметанов.
500гр сладкарска сметана
1 кофичка заквасена сметана
1/2 ч.ч. пудра захар
2 бр бял шоколад
1 пакетче желатин
Разбих заквасената сметана малко с пудрата захар и после смесих с разбитата сладкарска. На водна баня разтопих шоколадите и с бъркане добавих към сметановата смес. Накрая добавих и предварително накиснатият желатин,а после стопен на водна баня,за да стои крема стегнат.
При сглобяването на тортата между блатовете ,върху крема нареждах и нарязан банан.
Резултата беше много добър ,не много сладка и натрапваща торта.
Бях си поръчала печат на пеперудите върху фонданова хартия ,които изрязах и резултата беше много реалистичен и ефектен.
Няма коментари:
Публикуване на коментар