вторник, 29 декември 2015 г.

Коледни сладурковци (Pet Ornaments (Christmas) - Cross Stitch Kit)

 За тази Коледа реших да  изработя нещо и за моя дом. От доста време си бях харесала едни сладурковци,лятото си купих комплекта и в началото на декември се хванах за иглата .


  Точно нощта преди Бъдни вечер завърших и последното , оформих и за Коледа вече бяха част от украсата вкъщи .
  Запознайте се и поотделно с тях. Първо в списъка е Малкото палово коте .
- Колко красива топка,как да не поиграеш с нея?
А дали ще оцелее?

  А кой се е скрил в коледния чорап , дали не е търсил лакомствата поставени от Дядо Коледа през нощта ?


  Вече си имам рога,дали ще ме вземат да тегля шейната с подаръците ?


На тези светли празници всяка вражда е загърбена ,нека се прегърнем,изпеем хубава песен и се радваме на вълшебството на Коледа :)

вторник, 22 декември 2015 г.

Внимание !!! Елени!!!

 Новина


По последна информация от спътниковите снимки на НАСА , от Лапландия и Северния полюс са забелязани стадо елени да приближават границите на нашата страна. Според анонимен източник ,част от тях са се насочили към Детската градина в село Орешак ,останалите ще се пръснат и внедрят в различни къщи .

Моля , всеки  който срещне някой от тези симпатяги ,незабавно да го претърси и обискира за подозрителни шоколадови предмети и такива с високо съдържание на захар.  Ако бъдат открити такива , нека веднага бъдат унищожени ,чрез изяждане :)

Ето два вече са се озовали под нечия елха

 и сладко заговорничат. Дано е останал някой ,да помогне на Дядо Коледа ,да донесе подаръците за послушните деца .

неделя, 20 декември 2015 г.

Коледни меденки

  И тази година направихме меденки за празника. Обожавам аромата на канела и уюта който внасят в дома. Този път реших да ги украся с фондан .


  Станаха много шарени и весели. С тях се опитах да изпратя Коледно настроение и дух на няколко близки за мен хора.
 А също и за Коледния Базар в детската градина .
 
 
  Вкусни и ароматни Празници ви желая :)

вторник, 8 декември 2015 г.

Вкусна Бяла торта

  За Никул ден  традиционно се приготвя риба,и в нашия до тази традиция беше спазена,но всяко празнично събиране е приятно да завърши с нещо сладко ,което да погъделичка езика ни. Затова реших да направя и една торта. Съчетах две рецепти,сложих щипка фантазия и от мен и резултата беше много вкусен.За съжаление ,за което се Извинявам,не успях да снимам цялата торта   Но ето част от нея
 Сега ще споделя и рецептата . Блатовете реших да бъдат медени,ето продуктите нужни за тях:
250 гр. Меко масло
2 яйца
1 с.л. мед
1и 1/4 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч смлени орехи

 Първо разбих с миксера маслото със захарта,добавих едно по едно яйцата. Сложих меда ,а след това добавих и брашното смесено с бакпулвера ,като бърках с шпатула до поемането им,накрая налях прясното мляко и разбърках добре. От тестото изпекох в предварително загрята фурна на 180° ,в тава застелена с хартия за печене, 3 блата .
 Докато блатовете изстиваха  , се заех с крема :
4 жълтъка
160 гр захар
500 гр. сирене 'Маскарпоне"
200 мл. сметана
2 с.л ром

На водна баня, с непрекъснато бъркане с тел, сложих яйцата и захарта до получаването на гъст крем.След това се оставих малко да изстинат. Разбих маскарпонето с за кратко с миксера, след което към него се добавих яйчения крем и рома. В друга купа разбих сметаната и след това смесих с другия крем. И  Готово !
  Остана да сглобя тортата .Приготвих си малко сироп и намазах по малко блатовете. Слага се блат ,крем и се завършва с крем,с който намазах цялата торта , от всички страни. Оставих за малко в хладилника да стегне и приготвих бял ганаш за глазура. На водна баня разстопих 100 гр. бял шоколад ,към него с постоянно бъркане, добавих 50 мл загрята сметана и 20 гр краве мляко.Залях тортата ,а за финалната декорация се погрижи дъщеря ми,според която трябваше да има нещо шарено
  Тортата се хареса много на всички,надявам се и на вас !

вторник, 1 декември 2015 г.

Коледни календари с изненади

  Днес е 1 декември ,първият ден от коледния месец. Месеца изпълнен с най-много вълшебства, вълнения , аромат на канела и любов . От днес започва обратното отброяване до големия празник. Днес се отвори първото прозорче от Календара с изненади .

   Тази година реших отново да създам вълнения на децата , с които да засилваме очакването на Коледната вечер и изработих нови Календари ,които ще могат да се използват и следващите години . От снощи нямаха търпение да дойде утрото за да надникнем зад прозорчето с номер 1 и да видят какво им е оставил дядото ( въпреки ,че има сериозни подозрения за помощ от мама ) . Днес освен лакомството имаше и поръчка да се напишат и изпратят писмата с поръчки до Лапландия .
  Вчера в последния момент напълних и номерирах всяко прозорче


  Някои изненадки ,са по-обемисти и няма как да се поберат в малките прозорчета ,затова на тяхно място има специални задачи и инструкции ,за да бъдат открити .Тогава е и най-весело :)

  До всяка врата е окачена с табелката на собственика ,за да няма объркване. А зад портите наднича Дядо Коледа и си отбелязва кой слуша ;)

  Работата по изработването беше доста ,но си заслужава усмивките и блясъка в очите с които се събуждат моите съкровища.

 

  Пожелавам за всички този месец да бъде изпълнен с много вълнения и любов !